Matematik

Logaritmer - Eksponentielle Udviklinger

23. september 2008 af jansørensen (Slettet)

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften:

N(t) = 100·e0,23t .

Bestem N(0) og N(3). Angiv derefter fordoblingstiden og vækstraten pr. døgn.

Nogen der lige vil give lide hjælp med den her ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Indsæt 0 og 3 på t's plads og beregn N.

T2=ln(2)/k

Vækstraten - kig på a (e^k)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132202


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af mathon

rettelse

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471857


Svar #4
23. september 2008 af jansørensen (Slettet)

Er det her så rigtigt :

N(0) = 100·e0,23·0 = 100

N(3) = 100·e0,23·3 = 100·e0,69 = 100·100,69 = 489,779

T2 = log2/logk = log2/e0,23 = 2/100,23 = 1,178


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2008 af Sherwood (Slettet)

T2=log2/k = log2/0,23 = ??


Svar #6
23. september 2008 af jansørensen (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: Logaritmer - Eksponentielle Udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.