Kemi

"OPGAVER KEMI" (røde bog)

07. oktober 2004 af kiaa (Slettet)
Hej! Er der ikk nogle der kan hjælpe mig hvad jeg skal gøre med denne opg, gerne med forklaringer.....

opg 4.4 fra bogen "OPGAVER KEMI" (2 årig A niveau)

Opløselighedem for sølvbromat, AgBrO3, er 0,196 g/100mL ved 25 grader.

a)Beregn en værdi for opløselighedsproduktet for SgBrO3?

b)Beregn en værdi for opløseligheden af AgBrO i 0,10M NaBrO3.

Find i et tabelværk værdien for Ko(AgBrO3) ved 25 grader.
c)Forsøg at give en forklaring på afvigelsen mellem denne tabelværdi og værdien beregnet under a)

??? Håber nogen kan hjælpe!!

værdien for Ko(AgBrO3) er 5,8*10^-5 M^2

Svar #1
07. oktober 2004 af kiaa (Slettet)

SgBrO3 = AgBrO3 ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

kig i bogen kemi 2000 a-niveau! Der er et eksempel, hvor der regnes den anden vej. Ud fra det må det også være muligt at beregne a)
Så tager vi b) bagefter!

Svar #3
07. oktober 2004 af kiaa (Slettet)

ok! men ved du hvilken eksempel det er. er det eksempel 17 på s. 104?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

lige akkurat!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

NEJ VENT! jEG SOVER. dET ER EKSEMPEL 15 SIDE 102!

Svar #6
07. oktober 2004 af kiaa (Slettet)

i eksemplet regnes den anden vej, og fatter ikk hvordan jeg ska begynde med opgaven!

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2004 af Damon (Slettet)

Først omregner du din max opløselige mængde AgBrO3 til mol/L.

Da AgBrO3 -> Ag+ + BrO3- er koncentrationen af AgBrO3 lig de to andre.

Ko(AgBrO3)=[Ag+]*[BrO3-] = [AgBrO3]^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

dfu kender opløseligheden. Så kan du beregne c ved at dele med molarmassen som i eksemplet!

Kig på reaktionen, og del op i aktuelle koncentrationer som i eksemplet!

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

#7: =c(AgBrO3)^2

AgBro3 er jo sønderdelt!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2004 af Damon (Slettet)

En gang til?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det var bare rent skønhedsmæssigt!

den AKTUELLE koncentration af saltet er jo 0, idet det er blevet opløst i saltet. Derfor vil det være korrekt at sige at [Ag+]=[BrO3-]=c(AgBrO3)

Svar #12
07. oktober 2004 af kiaa (Slettet)

AgBr´s opløselighedsprodukt er 1,8*10^-10 M^2, men der står ik hvilken opløselighedsprodukt AgBrO3 har?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det skrev du da i #0!

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

værdien for Ko(AgBrO3) er 5,8*10^-5 M^2
citat!!!

Svar #15
07. oktober 2004 af kiaa (Slettet)

nå ja.. sorry

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. oktober 2004 af Damon (Slettet)

b) [Ag+]=[BrO3-]=Ko(AgBrO3)

Heri indsætter du de tal du fandt i a) og lægger 0,10 M til koncentrationen af [BrO3-]. Herefter gør du det omvendt at første del af opgave a) og udregner opløseligheden i g/100 mL.

(en værdi for opløseligheden skal da afleveres som masse/volumen -ikke?)

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2004 af Damon (Slettet)

Ikke helt rigtigt.

b) [Ag+]=Ko(AgBrO3)/[BrO3-]

Husk her at lægge de 0,10 M til [BrO3-].[Ag+]=c(AgBrO3)

Dette omregner du så til masse/volumen

Svar #18
07. oktober 2004 af kiaa (Slettet)

jo ok tak #16 men jeg haar fået en mærkelig tal i opg a....
kan du ikk væe sød og skrive a så jeg kan se hva der er gået galt.
(for har nemlig slettet min løsning)

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. oktober 2004 af Damon (Slettet)

AgBrO3, er 0,196 g/100mL = 1,96 g/L


Stofmængden for 1 liter:
n = m/M = 1,96g / (3*16+79,9+107,9)g/mol = 0,008312 mol

c=n/V = 0,008312 mol/L = 8,31 *10^-3M

Da [Ag+]=[BrO3-]=c(AgBrO3) som tidligere forklaret er:

Ko(AgBrO3)=[Ag+]*[BrO3-]=c(AgBrO3)^2 = (8,31 *10^-3M)^2 = 6,91 * 10^-5 M^2

Skriv et svar til: "OPGAVER KEMI" (røde bog)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.