Matematik

Eksponentielle funktioner

29. september 2008 af Marabou (Slettet)

Hey all.

Jeg er en smule lost, vi har lige fået nyt emne : EKSPONENTIELLE FUNKTIONER

Opgaven er sikker nem nok, men jeg kan bare ikke:

Under en test af et anlæg viser følgende sig: 

1) Timer: 10 Sukker: 7978

2) Timer:  20 Sukker: 5304

3) Timer:  30 Sukker: 3526 

4) Timer: 100 Sukker 202

5) Timer 237 sukker:  0,75

BESTEM FUNKTIONEN


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2008 af mathon

foretag regression...


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2008 af DMUS (Slettet)

Med andre ord, tegn en graf, og lav en tendenslinie du tilnærmer ved enfunktion.

Grafens forløb er normalt at finde blandt fælgende:
1) lineær: f(x) = ax + b
2) exponentiel: f(x) = a*exp(x)
3) potensfunktion = a * x^b


Svar #3
29. september 2008 af Marabou (Slettet)

Det ved jeg ikke hvad betyder ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2008 af DMUS (Slettet)

Har du tegnet dine tal ind på en graf?

SÅ du har antal timer ud af x aksen, og hvormeget sukker op af y aksen?

Hvilken funktion synes du det minder om?


Svar #5
29. september 2008 af Marabou (Slettet)

En eksponentiel funktion .. Det har jeg gjort


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2008 af DMUS (Slettet)

Så finder du 2 punkter på din graf.

og tilnærmer en exponentielfunktion til disse punkter.

ex. punkt1: (x1,y1)    punkt2: (x2,y2)

Så opstiller du 2 ligninger med 2 ubekendte ud fra at du ved en exponentielfunktion skal følge formen:
f(x) = a*exp(b) (OBS. du kan altid tilføje flere led til formlen, og dermed også flere punkter, hvis du vil have den mere præcis).

Held og lykke!


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2008 af DMUS (Slettet)

#6 det er selfølgelig exp(x), så din funktion er x-afhængig.


Svar #8
29. september 2008 af Marabou (Slettet)

Jeg er altså desværre ikke helt med ...

Jeg tager to punkter: (100,202) og (30,3526)

skal ligningerne så være:

f(x) = 100 · 202x

f(x) = 30 · 3526x

Håber du kan hjælpe tak tak


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.