Matematik

Sammensatte funktioner opg?

29. september 2008 af witti (Slettet)

Hej..

Jeg har f(x)=5x2+x og g(x)=1-x, og opgaven er (f bolle g) og at finde regneforskriften..

Jeg kan ikke finde ud af den..


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

(fog)(x) = f(g(x))

tage g og sæt ind i f(x)


Svar #2
29. september 2008 af witti (Slettet)

ja, så får jeg f(1-x)=5x2+x, og så kan jeg ikke rigtig få den reduceret til en regneforskrift..??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af Isomorphician

f(1-x) = 5(1-x)2 + (1-x)


Svar #4
29. september 2008 af witti (Slettet)

er det så den endlige regneforskrift??


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner opg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.