Matematik

Underlig sammenhæng..

02. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

Har denne sammenhæng:
y=15*0,84^x

y= mængden af amfetamin i kroppen i mg (bizar opgave...)
x= tid efter indtagelse (målt i timer)

Hvad fortæller tallene 15 og 0,84 om amfmængden i kroppen??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Isomorphician

Hint:

Prøv at finde f(0) (starttidspunktet).

Prøv at finde forskellen mellem f(0) og f(1), og se om du kan se nogen sammenhæng mellem en af konstanterne i forskriften.


Svar #2
02. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

Starttidspunket? Altså hvornår det blev indtaget?? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, der menes at nå du indsætter x=0 eller skrevet anderledes f(0) så finder du ud af hvor amfetamin der er i kroppen lige når det er indtaget.


Svar #4
02. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

Men det giver mig vel ikke svar på mit oprindelige spørgsmål? eller...?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2008 af Isomorphician

f(0) = 15*0,840

f(0) = 15*1

f(0) = 15

Tallet 15 i din forskrift må altså fortælle noget om hvor meget amfetamin der er i kroppen lige ved indtagelsen.


Svar #6
02. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

#5: Super :) Nu forstår jeg det - tak..


Skriv et svar til: Underlig sammenhæng..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.