Matematik

Brug for hjælp

02. oktober 2008 af Rikke101 (Slettet)

Er der ingen som ka hjælpe mig? jeg har altså virkelig brug for det :( Jeg ka overhoved ik finde ud af det ..

Det er fint hvis jeg i hvertfald bare får løst 2 af opgaverne..
 


• Funktionen f(x) er løsning til differentialligningen f”(x)=2x-3
a) gør rede for, at f(x) er et tredjegradspolynomium
b) Bestem f(x), når grafen for f(x) skærer y-aksen i punktet (0,-9) og i dette punkt har tangenten med ligningen y=4x-9


• Om en funktion f(x) oplyses, at f(x) er løsning til differentialligningen dy/dx= (2x+1)y^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P(0,-1)


• En funktion f(x) er løsning til differentialligningen
√x*y’ = x-e^2y
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P(4,0)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af c_aastrup

Du skal integrere (differentiere baglæns)

og så finde f(x), når f(0) = -9 i dette punkt har tangenten med ligningen y=4x-9.

Tricket med differentialligningerne er at du ikke behøver at løse dem for at finde tangentligningerne i de to punkter, for du har både x og y i punkterne.


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.