Matematik

Formel for halveringstid?

02. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

Er der nogen, som lige kan nævne formlen for halveringstiden? Skal bruge den i en opgave :)
Meget gerne med beskrivelser af de forskellige konstanter..


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. oktober 2008 af c_aastrup

Hvis der for en funktion f findes t > 0, så



så kaldes t for halveringstiden. Hvis f har formen

og dermed

hvis t skal være halveringstiden så skal

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

formlen for halveringstiden er T(1/2)=log(2)/log(a) eller som ovennævnte T(1/2)=ln(2)/a..

Det er to forskellige måder, men de er lige korrekte


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

I gymnasiet plejer man at sige T½=ln2/k for at undgå, at folk blander a'erne sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97569


Skriv et svar til: Formel for halveringstid?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.