Kemi

ligevægtskonstant gasser enhed

05. oktober 2008 af Lucretia (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, hvor man skal bestemme værdien for Kc  for en ligevægt ved 25 grader celsius.

Kp er opgivet i atm^-2 , men for at vi kan bruge formlen Kp=Kc(0,0821T)^delta_n skal den være i atm, hvordan omregner man?

Kp = 9*10^5 atm^-2

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

i et udtryk hvor

[gas1]*[gas2] = Kc med enheden M2

(p1/(RT)*(p2/(RT) = p1*p2/(RT)2 = Kp/(RT)2 med enheden (mol/L) = M2

når  R = 0,082058  atm*L/(mol*K)


Svar #2
05. oktober 2008 af Lucretia (Slettet)

Jeg er ikke helt med...

Kan man ikke på en eller anden måde lave atm-2 om til atm, så man kan bruge den formel jeg har skrevet?

Opgaven lyder

Ammoniak laves teknisk ud fra nitrogen og hydrogen gasser ved brug af passende
katalysatorer. For gas ligevægten


N2 + 3 H2 -> 2 NH3


har man ved 25°C bestemt værdien af ligevægtskonstanten Kp til at være 9 105 atm-2.
 

a) Bestem værdien af Kc for denne ligevægt ved 25 °C (angiv anvendte enheder).


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af mathon

Kp = Kc(RT)-2

Kc = Kp(RT)2

Kc = Kp(RT)2  =  (9*105 atm-2) *((0,082058 atm*L/(mol*K))*(273+25)K))2

Kc = 5,38165  (L/mol)25,38165 M-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af mathon

rettelse

Kc = 5,38165 (L/mol)2 = 5,38165 M-2   ---> Kc = 5,38165*108 (L/mol)2 = 5,38165*108 M-2


Skriv et svar til: ligevægtskonstant gasser enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.