Kemi

Analyse af et stof

05. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Hej venner

Ved analyse af et stof finder man, at det indeholder 48,6 % C, 8,2 % H og 43,2% O (masse %)
a) Hvad er masserne af henholdsvis C,H og O i 100g af stoffet?
b) Hvad er stoffets empriske formel?
c) Ved et elevforsøg bestemmes stoffets molare masse til 144g/mol. Angiv stoffets molekylformel.
 

Hvad skal man gøre i disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af M;e (Slettet)

En rigtig god forklaring på elementaranalyse findes i Kemi2 af Helge Mygind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af M;e (Slettet)

På side 134 er der sågar et udførligt regneeksempel


Svar #3
05. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Den bog har jeg desværre ikke :8 :(


Svar #4
05. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

nogen der vil hjælpe
´?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2008 af mathon

i 100 g

{48.6,8.2,43.2}

antal mol i 100 g

{48.6,8.2,43.2} /{12,1,16} = {4.05,8.2,2.7} disse skal så vidt muligt være hele, hvorfor "småjusteringer" må finde sted

{4.05,8.2,2.7}/2.7*2 = {3,6.07407,2},
hvilket med rimelighed kan tolkes
som

C3H6O2 med heltalsmolmasse 3*12+6*1+2*16 = 74, hvilket er ca det halve af 144

hvorfor

C6H12O4 må være det endelige bud.
 


Svar #6
05. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

{48.6,8.2,43.2} /{12,1,16} = {4.05,8.2,2.7} disse skal så vidt muligt være hele, hvorfor "småjusteringer" må finde sted

Hvorfor deler du det ikke med H: 1,01 også?  og hvad mener du med hele?

og hvorfor deler du med 2.7 og derefter ganger med 2?


Svar #7
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

???? Det er foor jeg kan forstå det slev, nogen som kan besvare?


Skriv et svar til: Analyse af et stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.