Fysik

mekanisk energibevarelse og elastisk system

06. oktober 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Hej, jeg har fået opgaven:

Et barn hopper med strakt krop i trampolinen. I det højeste punkt er barnets fødder 60cm over trampolindugen,

med hvilken fart rammer barnets fødder trampolindugen.

Jeg kender ikke massen, men fjederkonstanten er 10.1 kN/m , hvordan skal jeg løse opgaven uden at kende barnets masse, ? kan jeg vha. omskrivninger af formlerne få massen til at udgå?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt energibevarelse - det skulle være nok til at løse opgaven.


Svar #2
06. oktober 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja, men jeg er ikke i stand til at få masserne til at gå ud med hinanden, hvilke formler skal jeg bruge?

jeg kender selvfølgelig E = Epot + Ekin   E = mgh + 0,5mv^2

og E = 0,5kx^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: I det højeste punkt er hastigheden lig med nul - dermed er al energien samlet som potentiel energi. Lægges nulpunktet for potentiel energi i trampolinens højde kan du finde hastigheden ved den.

mgh=0,5mv² - isoler v og indsæt.


Svar #4
06. oktober 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Aah smukt, dette er tilladt, fordi summen af Emek = 0 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2008 af mathon

...eller

for en konstant accelereret bevægelse:

2*a*s = v2 - vo2 som i det konkrete tilfælde
bliver

2*g*h = v2 hvoraf

v = √(2gh) = √(2*(9,82 m/s2*(0,6 m)) = 3,43278 m/s = 12,4 km/t


Svar #6
06. oktober 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

ja, dette er også mit resultat, tak for hjælpen begge to,.,.


Skriv et svar til: mekanisk energibevarelse og elastisk system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.