Matematik

Tre ligninger med tre ubekendte

07. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Min tråd er åbenbart "forsvundet" (link: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=582762#583828 ) (?) så jeg tager lige tråden op igen .. Har ikke haft mulighed for at arbejde med de her opgaver et par dage.

For det første, så vil jeg definere tre nye punkter fra forskriften: f(x) = 93e^-0,008X + 42e^-0,008X -122 .

Findes følgende punkter? :

F(0) = a*13^2 + b * 13 + c

F(5) = a * 11,07^2 + b*11,08 + c

f(10) = a*9,35^2 + b*9,35 + c

__________________________

Dernæst prøver jeg det peter lind nævner, dvs. trækker den nederste fra de to øverste som så giver:

-10 = a*3,65^2 + b*3,65

-5 = a*1,72^2 +b*1,72

isolerer b i den nederste:

b= -5 - a/1,72

Det indsættes så på b's plads i den anden jeg har fundet, men jeg kan ikke finde ud af at isolere a i den?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af peter lind

Du skal passe på med ikke at forveksle F(0) med 0 og tilsvarende. Jeg går ud fra at du i dine oprindelige ligninger mener at venstresiderne skal være henholdsvis 0, 5 og 10.

Ellers sætter du udtrykket for b ind får du       -10=a*3,65^2+(-5-a/1,72)*3,65


Svar #2
07. oktober 2008 af MRK (Slettet)

"Du skal passe på med ikke at forveksle F(0) med 0 og tilsvarende. Jeg går ud fra at du i dine oprindelige ligninger mener at venstresiderne skal være henholdsvis 0, 5 og 10."

Jep, jeg starter jo med at indsætte 0 på X's plads i den forskrift jeg har for parablen. Og så 5 og 10.. Så bliver det vel hhv. 0 , 5 og 10 på venstre side?

-10=a*3,65^2+(-5-a/1,72)*3,65

Så langt kom jeg, men jeg roder i det, når jeg skal have begge a'er på venstre side, da der står a/1,72 og er derfor lidt i tvivl om hvad jeg præcist skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af peter lind

I forskriften for parablen sætter du x til henholdsvis 13, 11,07(11,08?) og 9,35  så vidt jeg kan se!

ellers gang ind i parantesen (-5-a/1,72)*3,65
 


Svar #4
07. oktober 2008 af MRK (Slettet)

"I forskriften for parablen sætter du x til henholdsvis 13, 11,07(11,08?) og 9,35 så vidt jeg kan se!"

Ja, men i den forskrift jeg har indsætter jeg 0 , 5 og 10, som så giver hhv. 13 ; 11,07 og 9,35.

Jeg er lidt af en kegle til sådan noget, men:

-10 = a * 3,65^2 + (-5-a/1,72)*3,65

-10 = a * 3,65^2 -18,25 - 3a/1,72

a + 3a/1,72 = 3,65^2 - 18,25 + 10

Sidste led er sikkert ikke rigtigt, men kan ikke huske hvad man skal gøre i den situation :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af peter lind

#4  3. linie forstår jeg ikke.

-10 = a * 3,65^2 -18,25 - 3a/1,72 skal være -10 = a * 3,65^2 -18,25 - 3,65*a/1,72

Adder 18,25 på begge sider af lighedstegnet. Dernæst sæt a uded for en parantes på højre side.


Svar #6
08. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Jeg forstår ikke.. Det bliver vel til 8,25 = a * 13,3225 - a/1,72 .

Så kan jeg gange og dividere på begge sider af lighedstegnet, men det giver så bare :

1,065 = a - a

Jeg er simpelthen helt blank hvad det angår.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2008 af peter lind

8,25=a(3,625^2-3,65/1,72)


Skriv et svar til: Tre ligninger med tre ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.