Matematik

den aflede funktion

07. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Hej ;) Nogen der kan hjælpe?;O

Bestem den afledede af hver af følgende funktioner:

a) f(x)=2*ex+x2                                                                     b) f(x)=ln(ex)

Eksakt.

a) ln x = -2                                                                            b)ln x2-ln x =2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Isomorphician

Har du selv nogle bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

jeg er sikker på, at der i din er givet eksempler på, hvordan man differentier... samt et tabel omkring hvordan man differentier ex , x2 , ln(ex), ln(x)


Svar #3
07. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

jeg ved godt det der med at differentier, men der står jo ln, og e ? Hvad er det da skal der ikke stå f(x) istedet..


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

#3 ..forstår ikke dit spørgsmål?

når man differentiere f(x), bliver til det f "mærke" x, altså f´(x)......


Svar #5
07. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Jeg spørger bare om hvad jeg skal gøre hvis der står ln og e? (det sikkert et dumt spg, men fatter det virkelig ikke)


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

f(x) = ln(x)

f´(x) = x * ln(x) - x

f(x) = ex

f¨(x) = ex


Svar #7
07. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Aj okay hvor er jeg dum ! Tak Janko :P


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2008 af Isomorphician

#6

f(x) = ln(x)

f'(x) = 1/x


Skriv et svar til: den aflede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.