Matematik

Logaritme hurtig rettelse

09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

Hej allesammen.. håber nogle derude som kan help me, er virkelig gået i stå

Antallet af æg i en tangloppe afhænger af tangloppens længde. For en bestemt art. der lever i Limfjorden har man fundet følgende sammenhæng

Log v = 3 log x - 1,54

Hvor v er antallet æg, og hvor x er tangloppens længde målt i mm

Hvor mange vil man ifølge denne model forvente at en tangloppe er hvis den rummer 50 æg

= 12 mm (kan det passe)?

sammenhængen mellem x og v kan omskrives til v=b*xa

find a og b

= ???? har ingen anelse


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

a)

Ja, ca 12 mm

b)

Brug log-reglen:

log(a^r)=r*log(a)

og:

10^log(x)=x


Svar #2
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

log(a^r)=r*log(a) kan overhovedet ikke huske denne her regel ? :S pis


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#2

Jamen den står da der?

Hvis du har en ligning der hedder:

2x=4

Kan du løse den med denne regl:

log(2x) = log(4) <=> x*log(2) = log(4) <=> x = log(4)/log(2)

Du skal bare bruge reglerne på din ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Det er nok den regel, du benytter oftes, da det er den, som gør det muligt at fjerne den ubekendte fra eksponenten.


Svar #5
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

x = log(4)/log(2)

det bliver jeg bare to ? ha¨r vi s¨x'eren=?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

#5 Det har du, ja. Men du skal jo lige vise, at det giver 2. Brug dine logaritmeregler (den fra #2).


Svar #7
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

jeg forst¨r det seriøst ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvad kan 4 skrives som, hvis det skal have noget med 2 at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Nej nej nej!

#3 var bare et eksempel på brugen af reglen, du ikke kendte.

Du skal bruge den på din ligning:

log(v) = 3*log(x)-1,54

For at få det ønskede sammenhæng: y=b*x^a, skal du få en eksponent op, det kan du bruge reglen log(ar) = r*log(a)

Det er ikke forbudt at bruge den, den anden vej omkring.


Svar #10
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

omg det er svært


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg undskylder - læste ikke opgaven. :(


Svar #12
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

? :s:s:s


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#11

Haha :-D

#10:

Iflg det føromtalte regler, kan vi omskrive:

log(v) = 3*log(x)-1,54 <=> 10log(v) = 103*log(x) * 10-1,54  <=> ????? (kan du omskrive mha reglerne?)


Svar #14
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

ej hvor pinligt men nej


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Puha.

Hvad er 10log(v) lig med? Hvis 10log(x) = x (generelt skrevet)

Hvad med 10log(x)*3 ? (brug samme regl)


Svar #16
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

hmm tjaa


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

#16 Potensregler!!

10log(x)*3 = (10log(x))3 = x3


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#16

Så du kan omskrive funktionen:

log(v) = 3*log(x)-1,54 => v(x) = 10(-1,54) * x3


Skriv et svar til: Logaritme hurtig rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.