Matematik

Naturlige logaritmefunktion

09. oktober 2008 af crew (Slettet)

Er der nogen der vil hjælpe mig med at forklare hvordan de ville løse denne opgave?

Jeg skal finde eksakt og tilnærmet for denne ligning:

8 * ln(5x + 3) + 1 = 17


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Isolér først ln(5x+3) og tag derpå eksponentialfunktionen på begge sider. Så kan x frit isoleres!


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. oktober 2008 af mathon

8 * ln(5x + 3) + 1 = 17

8 * ln(5x + 3)  = 16

ln(5x + 3) = 2

5x+3 = e2

5x = e2 - 3

x = 0,2*e2 - 0,6


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#2 Du fulgte mit råd - ikke dårligt ;)


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. oktober 2008 af mathon

...jeg så det ikke...:-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2008 af c_aastrup

Regnerierne er rigtige nok, men bør man ikke skrive

Når der bliver bedt om eksakt løsning skal man jo helst undgå decimaltal. Det gik min matematiklærer i hvert fald meget op i.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. oktober 2008 af mathon

...både 0,2 og 0,6 er endelige decimalbrøker og derfor eksakte...


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Brøker er pænere... Det er en smagssag, men de fleste har den holdnig.

Forummet her er bare ikke så god til, at skrive brøker, medmindre man kan skrive i Latex.


Skriv et svar til: Naturlige logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.