Matematik

rødder igen!

14. oktober 2008 af DeciMat (Slettet)

Hej folkens, jeg står funderer over hvad jeg ville gøre hvis jeg stod overfor denne;

4x√x = 300 jeg kan skrive

x√x=300/4

x√x=75 og endelig lommeregner

x3/2 = 17,7845...

men..  kan man løse den, med en pind i hånden og skrive det ned i sandet, hvis man ikke havde en lommeregner?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Det er sgu et svært tal at finde uden lommeregner... du kan kun finde en tilnærmelsesvis løsning eller angive den som 1.5 rod af ....

eller du kan løse 3. gradsligningen 16x3-90000=0, som dog heller ikke er let.

At tage den tredje rod af 5625 er heller ikk let uden lommeregner, så denne vil ikke komme som en opgave uden hjælpemidler. Stol trygt på dette :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

4x√x = 300

<=>

x*sqrt(x)=x^(3/2)=75

<=>

x=75^(2/3) her kan man eventuelt skrive den approksimerede værdi: 17,7845... (gjorde jeg altid i sin tid, selvom det første er helt korrekt og mest præcist)


Svar #3
16. oktober 2008 af DeciMat (Slettet)

Tak.

Ja,  man må leve med, at ikke alt er let.


Skriv et svar til: rødder igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.