Kemi

afstand mellem carbonatomer

17. oktober 2008 af Akniite (Slettet)

I en diamant er afstanden mellem C-atomernes kerner 0,154 nm, mens den tilsvarende afstand i grafit er 0,335 nm (mellem lagene) og 0,142 mn (inden for laget).

vi skal ud fra disse oplysninger forklare nogle af stoffernes egenskaber.

hvordan kan man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af mathon

...tiltrækningskraften, F, mellem to C atomer er proportional med r-2


Fdiamant = k*(0,154)-2 = 42,2k

Fmellem lag = k*(0,335)-2 =  8,9k

Finden for laget = k*(0,142)-2  = 49,6k

...den rumlige atomplacering skal naturligvis tages i betragtning...


Svar #2
17. oktober 2008 af Akniite (Slettet)

hvad betyder k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

k må være en proprtionalitetskonstant. Kræfter måles i Newton (N), så enheden her må være N=k/m2. Så kan du selv isolere k, for at finde enheden på den. Værdien kender jeg ikke.


Skriv et svar til: afstand mellem carbonatomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.