Kemi

ligevægt, rigtig regnet? = )

17. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Ag^+      +  2CN^ -        <------->    Ag(CN)_2^ -    K = 1 x 10^20 M^ -2.

a) Beregn koncentrationen af sølvioner (AG^+), i en opløsning der laves ved at opløse 1,0 gram sølv(I)nitrat og 10,0gram kaliumcyanid i så meget vand, at opløsningen fylder præcis en liter.

okay, her er min egen udregning.

n(AG) = m / n => n(AG) = 1/ 107,87 => n(AG) = 0,009270418 mol.

c(AG) = n/v => c(AG) = 0,009270418 mol / 1 Liter => c(AG) = 0,009270418

 

b) hvor mange sølvioner findes der pr. litter i opløsningen. 

så er det vel bare, 6,0221415·10^23  gange 0,009270418 mol. 

altså.. ja. forstår bare ikke hvorfor jeg har fået K at vide eller hvorfor vi får at vide vægten af klaiumcyanid, det har jeg jo slte ik brugt til noget i opg'en. : O Derfor jeg er lidt usikker ved den .

mvh. Line : o


Svar #1
17. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

please ;s  er der ikke nogen der kan finde ud af den ?: / 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2008 af Junior90 (Slettet)

Umiddelbart vil jeg mene at svaret på a'eren er forkert. Da det er en opløsning, og lortet ikke reagere fuldstændigt.
Med andre ord vil der altså både være Ag^+ og Ag(CN)_2^ -  nede i din beholder. Og der kommer netop ligevægtskonstanten ind i billedet!


Svar #3
19. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jamen >: hvorn' gør man så 


Skriv et svar til: ligevægt, rigtig regnet? = )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.