Matematik

Gradient og kæderegel igen!

20. oktober 2008 af stol (Slettet)

peecee.dk/uploads/102008/Screenshot4.png

Tja... de mange oplysninger forvirrer mig. Igen vil en forklaring blive meget påsat.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Ok! Først bemærker man, at g(1) = f(0,2), så (1), (3) og (6) har ingen relation til informationen g'(1)=2. Derpå udregner vi g'(t) formelt vha. kædereglen idet g(t)=f(h(t)) med h(t)=(h1,h2)(t)=(t-1,t+1).

Det giver g'(t) = fx(h)h'1(t) + fy(h)h'2(t) og da h'1=h'2=1 uanset t, giver det g'(t) = fx(h) + fy(h).

For t=1 fås derfor, at 2 = g'(1) = fx(0,2) + fy(0,2), så når man lægger koordinaterne til gradienten for f i punktet (x,y) = (0,2) sammen, skal det give 2.


Svar #2
26. oktober 2008 af stol (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Gradient og kæderegel igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.