Kemi

anvendelse af katalysator?

21. oktober 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Ved passende temp og tryk og med anvendelser af en katalysator kan følgende reaktion finde sted:

2 H2 (g) + CO (g) --> CH3OH (g)

I en beholder findes gasserne H2, CO og CH3OH i følgende koncentrationer [H2] = 0,318 M     [CO]=0,507 M      [CH3OH]=0,398 M

a) Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.

Beholderens temp ændres til en størrelse, hvor ligevægtskonstanten er 5,51 M-2.

Der indstiller sig en ligevægt ved den pågældende temp.

b) Forklar, at den modsatte reaktion af reaktion (I) har fundet sted.

Når ligevægten har indstillet sig ved den nye temp, er [CH3OH] = 0,377 M.

c) Beregn stofmængdekoncentrationen af de to andre gasser i beholderen.

Jeg har prøvet lidt af hvert men jeg kan ikk rigtig få hul på bylden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

a) Gør som opgaven siger og beregn reaktionsbrøken, Y. Du forestiller dig at --> pilen er en <=> (Dobbeltharpun) og du opskriver altså Y med de oplyste værdier. Y får en værdi der er lidt højere end 5,51 M-2

Nu skal du forklare at når Y bliver mindre så er reaktionen gået den anden vej. Tænk på at du fjerner noget fra tæller og gør nævneren større.

I c skal du bare finde x i ligningen 0,377/ (2x2) x>0 Altså Y med x som koncentration af CO og brint


Svar #2
21. oktober 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Tak for det :P

Men ligningen i c har jeg problemer med?


Skriv et svar til: anvendelse af katalysator?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.