Kemi

pH ved ækvivalenspunkt

22. oktober 2008 af Vensa (Slettet)

Jeg har en kemirapport til i morgen, hvor jeg skal beregne pH ved ævkvivalenspunktet, når HCl titreres med NaOH. Jeg har følgende data:

V(HCl)=20,0mL    V(NaOH)=19,68mL

 c(HCl)=0,100M   c(NaOH)=0,100M

Jeg prøvede at sige stofmængden af saltsyre minus stofmængden af natriumhydroxid og så finde den nye koncentration af saltsyre, men det gav en pHværdi på 3,09, hvilket jo umuligt kan være rigtigt. Så hvad gør man?

...:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Find den tilbageværende stofmængde for HCl, og beregn den nye koncentration:

c=n/V

benyt nu:

[OH-]*[H+]=1,00*10-14 M2

pH=14,00-(-log([OH-))

Håber det kunne hjælpe dig videre.

Ps. får en lidt større pH end dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Ups, så ikke den skulle afleveres i dag.

Sorry.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af ameli (Slettet)

hvorfor er det den tilbageværende stofmængde af HCl og ikke NaOH? 


Svar #4
04. maj 2013 af Vensa (Slettet)

Du er god til at finde gamle tråde :)

Fordi al NaOH reagerer med saltsyren, så der er kun saltsyre og vand (og NaCl) tilbage.


Skriv et svar til: pH ved ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.