Matematik

Cirkel

22. oktober 2008 af kline (Slettet)

en cirkel er bestemt ved x^2+2x+Y^2-4Y-3=0

og en linje bestemt ved ligningen y=4x

bestem koordinaterne til skæringspunkterne ml cirkel ig linjen

nogle bud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2008 af Isomorphician

indsæt 4x på y's plads og reducer


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2008 af mathon

..hvoraf

(x+1)2 + (y-2)2 = (√(8))2

17x2 - 14x - 3 = 0 og -1-√(8) ≤ x ≤ -1-√(8)

17x2 - 14x - 3 = 0 og -3,82843 ≤ x ≤ 1,82843


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Har du ikke lavet en fejl i anden linje? Du skriver, at x skal ligge i et interval, der ikke har nogen længde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2008 af mathon

#3
jo - selvfølgelig har jeg det

-1-√(8) ≤ x ≤ -1+√(8)


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.