Kemi

Beregn aktuel konc.

25. oktober 2008 af surfact1 (Slettet)

Hej

Jeg skal beregne den aktuelle konc. af Na+ og SO4 2- i en blanding, hvor n(Na+) er 1,68 mmol og n(SO42-)= 0,69 mmol. Den samlede volumen er 180 mL.

Men er det rigtigt, at for at beregne de aktuelle konc., så skal man bruge forskellige stofmængder for de to ioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af mathon

[Na+(aq)] = (1,68 mmol)/(180 mL) = 0,009333 mmol/mL = 9,333 mmol/L = 9,333 mM

[SO42-(aq)] = (0,69 mmol)/(180 mL) = 0,003833 mmol/mL = 3,833 mmol/L = 3,833 mM


Skriv et svar til: Beregn aktuel konc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.