Matematik

Rumfang

25. oktober 2008 af Weberen (Slettet)

En kugleformet oliebeholder skal kunne indeholde 2500 l. Hvor stor skal dens radius være?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Volumiet for en kugle er givet ved V=(4/3)*πr3 ...

Du kender V, så isoler r :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2008 af mathon

V = (4/3)*π*r

r = 3√[(3/4)*V/π]


Svar #3
25. oktober 2008 af Weberen (Slettet)

Den gider ikke udregne facit. når jeg skriver det sidste ind i TI


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2008 af mathon

r = 3√[(3/4)*V/π] = ((3/4)*V/π)1/3


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Jeg kender ikke TI ... men dette kan regnes ud i excel .......................JA selv excel


Svar #6
25. oktober 2008 af Weberen (Slettet)

hvad gør man så med den formel


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... indsætter værdien i #4


Svar #8
26. oktober 2008 af Weberen (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.