Fysik

Lille fysik opg. om potentiel energi??

25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

 Hejsa (:

Jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af, som jeg tænkte i måske kunne hjælpe med hvis er kloge ;p ?

- Hvor meget stiger temperaturen i en person som falder ud fra rundetårn og rammer jorden?

Jeg har så fundet højden på rundetårn og tager bare udgangspunkt i min egen vægt.

Dvs. Rundetårn højde: 34,8m

Personens vægt: 70 kg

Skal jeg ikke bruge denne formel?

Ep = m * g * h

--> 70kg * 9,82m/s * 34,8m = 23921,5 J

og så kan jeg ikke rigtig komme videre?

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Du skal have fat i varmefylde af et legeme. Jeg har ikke anelse om hvad den er for et menneske; men da en stor del af af et mennekse består af vand, kan du jo i første omgang, og hvis du ikke har andet, bruge det. Tilført energi=masse af legeme *varmefylde*temperaturstigning.


Svar #2
25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

 Okay, tak (:

Hvad skal jeg bruge den formel du har skrevet til ? (:

Tilført energi = Masse af legeme *varmefylde * temp. stigning ?

For jeg kender jo ikke temp. stigningen ? (:

Hvis jeg bruger vands varmefylde som er 4186 J, hvad skal jeg så med det? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af peter lind

i formlen Tilført energi = Masse af legeme *varmefylde * temp. stigning kender du jo alt undtagen temperaturstigningen og det er jo den, der spørges om.


Svar #4
25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

 altså? :

Tilført energi = 70kg*4186 = 293020J

Hvad kan jeg bruge det til ?


Svar #5
25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

 Skal jeg så sige:

23921,5 J / 293020 J = 0,082

& så er kroppen blevet opvarmet 0,0082 grader :b?

Det virker ikke rigtig, men på den anden side kan kroppen vel ikke nå at stige særlig meget i temperatur på 34 meter ? :p


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2008 af mathon

m*g*h = m*(4186 J/(kg*C))*(T-37C)

(T-37C) = g*h/(4186 J/(kg*C)

T = (9,82 m/s2)*(34,8 m)/(4186 J/(kg*C) + 37C

T = 0,082C + 37C = 37,082C


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2008 af mathon

...næh - man skal ikke hoppe fra Rundetårn for at holde varmen...:-)


Svar #8
25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

 Hm, det der ser rigtig ud.

Men hvad er T-37C?

Er det menneskets normale temperatur, og så stiger kroppens temperatur med 0,082?

Men skal det ikke være: m*g*h = m*(4186 J/(kg*C))*34,8m? 

hvorfor T-37? det er jo ikke højden .

Men mange tak for hjælpen (:
 


Svar #9
25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

Kan jeg ikke også gøre det således: 

Ep = m * g * h     ---> 70kg * 9,82m/s * 34,8m = 23921,5 J

70kg*4186 = 293020J

23921,5 J / 293020 J = 0,082


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2008 af peter lind

Jo; men det er bedre at formulere det med formler


Svar #11
25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

 Okay, men hvad betyder T-37C?


Svar #12
25. oktober 2008 af Sl1 (Slettet)

 & jeg har det kun på C-niveau, så tror godt jeg må gøre det sådan (:

Men hvis jeg kan forstå den anden 100%, bruger jeg den. men ved ikke helt hvad T-37C står for .


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. oktober 2008 af DennisDeH (Slettet)

#12

Han hentyder til temperaturændringen ?T, som er sluttemperatur substraheret med begyndelsestemperaturen. ?T=(T2-T1). Og mathon gad så bare ikke tilføje et lille indeks som viste det var sluttemp. ;).


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. oktober 2008 af DennisDeH (Slettet)

? = "Delta", trekanten... Så har du også 100% korrekt notation;)


Skriv et svar til: Lille fysik opg. om potentiel energi??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.