Matematik

Rumfang

25. oktober 2008 af Weberen (Slettet)

Grafen for hver af følgende funktioner begrænser sammen med x-aksen en punktmængde. Bergen for hver af funktionerne volumen af det omdrejningslegeme, der fremkommer ved at rotere punktmængden 360o omkring x-aksen:

a) f(x)=sin x, 0 << phi

b) f(x)=sin x +2, 0< x < phi

c) f(x)=-x2+4

d) f(x)=x3 - 3x2, x > 0

Aner ikke hvad jeg skal gøre med disse ligninger... ville være kanon hvis nogen bare kunne hjælpe mig lidt, så jeg kunne komme til at lave dem... :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2008 af mathon

b
∫π*(f(x))2dx = Vx
a


Svar #2
25. oktober 2008 af Weberen (Slettet)

forstår ikke lige dit svar marthon


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2008 af mathon

...læs i din matematikbog om beregning af rumfanget af et omdrejningslegeme fremkommet ved en  360°'s drejning af et kurvestykke om x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/137127


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.