Kemi

Prøve: syre-base, farver og kromatografi?

27. oktober 2008 af koalaguffen (Slettet)

Hej!

Min kemilærer har lige annonceret, at vi skal have en prøve i syre-base, redox, farver og kromatografi på torsag d. 30/10. Udover jeg selvfølgelig skal øve mig i redox-reaktioner, har i så nogle ideer til, hvad jeg bør øve mig på? Jeg har virkelig svært ved at finde hovede og hale i kemi, så håber virkelig, at nogen lige har tid til at hjælpe mig :)

På forhånd tak,

Koalaguffen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

Det afhænger af, hvad i har gennemgået (niveau, klassetrin.... )


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

jeg tror og synes du bør vide:

- Hvad er en syre, base, syre-basereaktion og korresponderende syre-basepar

- Hvad er pH og pOH (formler)

- Beregning af pH i syre- og baseopløsninger

- Syreres og basers styrker (pKs , pKb , Ks og Kb)

- Puffersystem/opløsning og bjerrumdigrammer

.......


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

Redox:

1. I et frit grundstof er atomernes oxidationstal = 0.


2. I et molekyle eller en anden neutral formelenhed er summen af atomernes oxidationstal = 0.


3. I en ion er summen af atomernes oxidationstal = ionens ladning.


4. Hydrogens oxidationstal i kemiske forbindelser er = +I.


5. Oxygens oxidationstal i kemiske forbindelser er = –II.


6. I hydrogenperoxid H2O2 og i natriumperoxid Na2O2 er oxidationstal lig for oxygen –I


7. Hvis oktetreglen overholdes, kan der kun optages elektroner op til 8 i yderste skal. Det laveste mulige oxidationstal bliver da gruppenummeret minus 8. F.eks er det laveste oxidationstal for flour -1, for oxygen -2 og for nitrogen -3!
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2008 af mathon

...en indikator
er et svagt syre/base-system

HIn(aq)   +    H2O(l)   <--->    In-(aq)  +   H3O+(aq)
farve1                                   farve2

ved tilsætning af syre (H3O+) forskydes ligevægten mod venstre,

farve1 er synsdominerende

ved tilsætning af base (fjernelse af H3O+) forskydes ligevægten mod højre,

farve2 er synsdominerende


Skriv et svar til: Prøve: syre-base, farver og kromatografi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.