Matematik

problem..?.

28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

hej.

Et mindre firma investere 120000 kr, for at fremstille et nyt produkt. Hver enhed fremstilles for 3,30 kr og sælges for 6,50 kr..

Hvor mange enheder skal der sælges for at investeringen kan give overskud?.s

jeg har en fornemmelse at man skal lave 2 ligninger med 2 ubekendte..

Altså

3,30x+6,50y= 120000..

men så går jeg i stå.

håber i kan hjælpe mig ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Nej det er en ligning med en ubekendt:

indtægt > udgift + startkapital dvs.

6,5x > 3,3x+120000


Svar #2
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

men det kan man jo ikke arbejde videre med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Sagtens. Løs for x.


Svar #4
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Jerslev#

6,5x > 3,3x+120000 er det den jeg skal regne ud?:s


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Jepper.


Svar #6
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Jerslev#
Oka, mange tak...

Men hvad betyder ">"


Svar #7
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

hmm, betyder det større end?:s


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Det kommer an på, hvilken vej du læser det.

x>3 betyder, at x skal være større end 3, men det kan også læses som 3 skal være mindre end x.


Svar #9
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Kan det passe, at der skal sælges 37500 for at give overskud?


Svar #10
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

6,5x > 3,3x+120000

Skal jeg ligge X'erne på den ene side?:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Muligvis - jeg har ikke lige regnet efter. :)

#10: Ja.


Svar #12
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Så det bliver:

6,5x-3,3x= 120000

3.2= 120000

deler med 3,2 på begge sider

X= 37500?


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#10 uligheden er det samme som (6,5-3,3)x > 120000 som er det samme som x > 120000/3,2 =37500 dvs. der skal sælges flere end 37500 enheder for at få overskud


Svar #14
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

tak tak tak drenge..

men hvordan kan jeg " tjekke" om det er rigtigt eller ej?:s


Svar #15
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

jeg har prøvet at gange 6.50 med 37500 og 3.30 med 37500 og minus de tal..

er det en måde at se om det er korrekt løst?:)


Svar #16
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

er i der?:D


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Tallet x=37500 løser ligheden 6,5x = 3,3x+120000, som du jo kan checke ved at indsætte ... denne lighed udtrykker at dine udgifter (incl investering) og indtægter er ens ved produktionen, så da du skal have overskud (og da der er en positiv avance på at producere en enhed) slutter du at x > 37500


Skriv et svar til: problem..?.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.