Matematik

Kordinan System..

28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Læs følgende ligninger og vis ved at tegne de tilhørende linjer i et koordinantsystem at ligningerne er løst korrekt:

1)

2x+y=6

2x-3y=-2

X= 2 Y= 2

------

2)

2x-y=4

3x+7y=6

X= 2 Y= 0

Men hvordan ialverdcen skal jeg sætte det i et koordinansymtem og se om det er korrekt?:s


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Isoler y i ligningerne, hvormed du nu har en retlinje på formen y=ax+b, heraf burde det være ret hurtigt at indskreve disse i et koordinatsystem.


Svar #2
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

2x-y=4

F.eks den?

Så siger jeg bare... Y= -2x+4, eller?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

2x-y=4

<=> træk 2x fra på begge sider:

-y=4-2x

<=> gang med -1

y=2x-4


Svar #4
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Jaa !

Men Y ligger allerede på venstre side, så den burde ikke ændrer fortegn?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Korrekt -y ligger på venstreside, men dét minus tegn skal flyttes over på den anden side, hvorfor der nu står y, og ikke -y.


Svar #6
28. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

aha, har fattet det...

1)

Y= -2x+6

Y= 2x/3 -2

2)

Y=2x-4

Kan ikke lave den sidste:s

Men det anden er det rigtigt lavet?:)


Skriv et svar til: Kordinan System..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.