Kemi

rigtigt eller forkert 2sek.

29. oktober 2008 af Skat1 (Slettet)

Jeg skal lige have tjekket om det her er rigtigt.

altså;

volumen er 20mL og 0,100 M NaOH.

først skulle jeg beregne den tilsatte stofmængde NaOH=

2) N= c * V → 0,1 M * 0,020 L = 0,002 mol

</o:p>

Der skulle jeg beregne koncentrationen af eddikesyre i fortyndet og ufortyndet; der står nemlig inden titreringen fortyndes husholdningseddiken med en 10faktor. </o:p>

4) Fortyndet: C= n/V → 0,002 mol / 0,25L = 0,008 mol/L

    Ufortyndet: 0,008 mol/L  * 10 = 0,08

er det rigtigt hvad jeg har gjort, fordi ellers kan jeg ikke komme videre. Føler at der er noget som jeg har gjort forkert:s


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Nu ved vi jo ikke, hvilke volumnier du har haft at arbejde med,  men det ser ud til, at du regner korrekt. 


Svar #2
30. oktober 2008 af Skat1 (Slettet)

jamen skal jeg ikke sige 0,100 * 0,020 istedet for 0,1 * 0,020?

volumen er jo 20ml


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af dnadan (Slettet)

- Det giver det samme resultat, det eneste det medfører er blot, at der er flere betydende cifre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af mathon

...husholdningseddike er 0,8 M

fortyndet med faktor 10: 0,08 M

du har tilsyneladende glemt at indregne et volumen husholdningseddike...


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2008 af mathon

husholdningsedddike er 4,8 masse% med
densitet 1,00522 g/mL i følge opslag i kemiDATAtabel

c = 0,048*(1005,22 g/L)/(60,05 g*mol) = 0,8035 M ≈ 0,8 M


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2008 af mathon

rettelse
c = 0,048*(1005,22 g/L)/(60,05 g*mol)   --->    c = 0,048*(1005,22 g/L)/(60,05 g/mol)


Skriv et svar til: rigtigt eller forkert 2sek.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.