Fysik

hvad er massen af en kubikmeter luft?

31. oktober 2008 af Krellekjaer (Slettet)

Jeg har en opgave i fysik som jeg ikke kan finde svaret på.

Hvad er massen af en kubikmeter luft?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2008 af mathon

det afhænger af tr yk og temperatur

ρatm = (p*M)/(RT)

ρatm = (M/R)*(p/T)

ved 101325 Pa og 20°C
fås

datm = (M/R)*(p/T) = (0,029 kg/mol)/(8,31451 J/(mol*K))*((101325 Pa)/(273 K)) =1,29154 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2008 af mathon

rettelse
ved 101325 Pa og 20°C   --->   ved 101325 Pa og 0°C


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2008 af mathon

ved 101325 Pa og 20°C
fås

datm = (M/R)*(p/T) = (0,029 kg/mol)/(8,31451 J/(mol*K))*((101325 Pa)/(293 K))  = 1,20618 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2008 af mathon

ρatm = datm
sådan går det, når man ikke kan bestemme sig...:-)


Skriv et svar til: hvad er massen af en kubikmeter luft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.