Matematik

rumfange

03. november 2008 af sunshine87 (Slettet)

jeg har en opgaver som jeg ikke kan finde ud...så hjælpe mig!!

en cylinderformet dåse med låg skal have rumfanget 800.

dåsen skal dimensioneres så overfladearealet bliver mindst muligt.

det skal i en række skridt.

r er radius i grundfladen og h er højden i dåsen.

a) bestem overfladarealet udtryk ved r og h

b) bestem dåsens volumen udtryk ved r og h

c) bestem h som funktion af r

d) bestem 0(r) overfladearealet som funktion af r

e) bestem misdsteværdien for funktionen 0(r)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

a) overflade arealet finder du ved at lægge arealet af top og bund sammen med arealet for den krumme overflade. Top og bund er cirkler, dvs. du skal ydtrykket arealet af to cirkler, hvor radius er r. Den krumme overflade er faktisk en rektangel, når du "folder " den ud. Du skal altså opskrive et udtryk for arealet af en firkant, hvor længden er bundcirklens omkreds og bredden er h (højden)

b) Når du kender bundens areal og cylinderens højde, kan du sagtens opskrive et udtryk for cylinderens rumfang

c) isoler h i dine udtryk

d) indsæt det nye udtryk for h i din ligning fra opgave a, så kun r er tilbage som den ubekendte

e) tegn din graf og find Min eller differentier og find nulpunkt for den differentierede funktion


Svar #2
03. november 2008 af sunshine87 (Slettet)

hvil du ikke fortælle mere.. jeg er ikke hele med...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

hvad mere skal jeg fortælle?
For at jeg kan hjælpe dig, bliver du nødt til at fortælle mig, hvor i opgaven du får problemer?


Svar #4
03. november 2008 af sunshine87 (Slettet)

jeg ved ikke hvor jeg skal fin r og h..


Svar #5
03. november 2008 af sunshine87 (Slettet)

*hvordan


Svar #6
03. november 2008 af sunshine87 (Slettet)

er der ikke nogen der kan hkælpe jeg har prøver så mange og det går ikke op...


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af mathon

Vcylinder = h*π*r2

Ov = h*2π*r + 2*π*r2

Ov(r) = 2*π*r2 + (Vcylinder/(π*r2))*2π*r

Ov(r) =2*π*r2 + (2Vcylinder/r)


Skriv et svar til: rumfange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.