Matematik

Flere differentialligninger

04. november 2008 af Thea15 (Slettet)

Hej

Sidder lige med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen der kan give en hjælpende hånd. Så vil jeg bare blive glad :)

Opgaven lyder:


Funktionen f er løsning til differentialligningen dy/dx=2y-1.
Bestem en forskrift for f, når dens graf i punktet (2,f(2)) har en tangent med ligningen y=2x-5/2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Arctan (Slettet)

Tangentligning. Seperation af variable.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af mathon

dyo/dxo = 2yo-1 = 2

yo = 1,5   som indsat i yo = 2xo - 2,5
giver

1,5 = 2xo - 2,5
xo = 2
 


Skriv et svar til: Flere differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.