Matematik

pls pls fatter det ikke diff.

05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

Hej allesammen, har lige en opgave, hvor jeg virkelig er gået i stå, håber nogle kan hjælpe mig :D
Bestem ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=√x der har hældning


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

f(x) = √x ⇒ f'(x) = 1/(2·sqrt(x))

Sæt α (hældning) lig f'(x) og løs mht. x.

α = f'(x) ⇒ x = ...

Find andenkoordinaten ved at indsætte den fundne x-koordinat i f(x). Du har nu de oplysninger som er nødvendige, for at kunne opstille en ligning for tangenten på formen:

y = α·x + β


Svar #2
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

omg :O fuuck det er svært


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

#2.

Tilsyneladende, thi det er den tredje tråd du opretter om samme opgave. Hvad har du problemer med i opgaven?


Svar #4
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

at jeg ikk fatter noget af det :S


Svar #5
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

??? ingen der vil helpe


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2008 af c_aastrup

Det er jo en smule svært at gøre noget når du som du selv siger "ikk fatter noget af det".

Det ser ud til at du lige er startet på differentialregning, det er en indviklet sag, men du må være mere specifik hvis du skal have brugbar hjælp.


Skriv et svar til: pls pls fatter det ikke diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.