Matematik

Cirkel

11. november 2008 af Tine-H (Slettet)

Hej.

Jeg har lidt problemer med at få isoleret v.

Håber nogen kan hjælpe mig?

Formlen lyder:

Areal = (pi*r2*v) / 360.


Svar #1
11. november 2008 af Tine-H (Slettet)

der er ikke nogen parrantes i formlen, har blot lavet den for udseende skyld 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af qspace (Slettet)

(Areal * 360 ) / (pi*r2 )  = v


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af thegod117 (Slettet)

A = pi*r^2*v / 360

A*360 = pi*r^2*v

A*360/ (pi*r^2) = v

Sådan der`?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2008 af mathon

A = π*r2*(V/360)

A/(π*r2) = (V/360)

(360*A)/(π*r2) = V


Svar #5
11. november 2008 af Tine-H (Slettet)

Mnage tak qspace :) det passer

Men kunne jeg få dig til at skrive hvordan du kom frem til resultatet?


Svar #6
11. november 2008 af Tine-H (Slettet)

tak for hjælpen .. sad bare fast af træthed, så det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2008 af qspace (Slettet)

Jeg gjorde det nøjagtigt som #3 og #4.

Areal = (pi*r2*v) / 360.

Ganger med 360 på begge sider, så 360 forsvinder fra højre side af lighedstegnet.

Areal * 360 = (pi * r2 * v)

Divider med pi på begge sider, så pi forsvinder fra højre side.

(Areal * 360 ) / (pi )   =  r2 * v

Divider med r2 på begge sider, så r2 forsvinder fra højre side.

(Areal * 360) / (pi*r2 ) = v


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2011 af dressemann (Slettet)

hvordan finder man arealet af en halv cirkel ?

nogen der vil/kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2011 af mathon

              Ahalv = (π/8)·d2 = (π/2)·r2


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.