Matematik

Funktioner

12. november 2008 af v-27 (Slettet)

hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at sætte de rigtige tal ind i formlen, for jeg kan desværre ikke få det til at passe?

Mange tak på forhånd.

Lineær funktion: f(-2) = -2, at f(2) = 12, og at Dm( x )= ]-4;8]

A = y2-y1/x2-x1 = 3

B = y1-a*x1 = -8

Y = 3x-8
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

x1=-2 x2=2

y1=-2 y2=12


Svar #2
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

jeg kan ikke få det til at passe?, hvoran fandt du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

a=(y2-y1)/(x2-x1)=(12-(-2))/(2-(-2))=14/4=3.5

b=y1-ax1=-2-(3.5*(-2))=-2+7=5

y=3.5x+5


Svar #4
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

Jamen  skal Dm(x) sættet ikke bruges??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

Ikke just. dm(x) vider bare, hvor opgavestillerne har defineret intervallet for x


Svar #6
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

det forstår jeg ikke, kan du give en nærmere beskrivelse, men det er fordi min lærer sagde at det skulle hedde y= 3x+(-8) og det kan jeg ikke få til at passe med de givende sæt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

3x-8 er ikke funktion til den lineære funktion, hvor f(-2) = -2, at f(2) = 12

Du må have skrevet f(x)=y forkert op. En lærer laver ikk den fejl. Ikke i en sådan opgave ihvertfald


Svar #8
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

Oki, det er bare iorden. mange tak for hjælpen:)


Svar #9
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

Undskyld men du bliver også lige nødt til at hjælpe mig med at finde Vm(f)

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

Se... her skal du bruge oplysningen om dm(x)=]-4;8]

indsæt -4 i y samt indsæt 8 i y. Svarene angiver vm(f)


Svar #11
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

Hvilke to y'er mener du?

Er det y1 og y2??


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

y=3.5x+5


Svar #13
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

Altså sådan her :

-4=3.5x+5


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

nej! -4 og 8 på x'ets plads. Du skal jo ikke løse ligningen mht, x :-)


Svar #15
12. november 2008 af v-27 (Slettet)

hvordan det? Kan du ikke lave den eller et eks. måske??


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.