Kemi

modeller..?

13. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal diskutere to modeller af natriumclorid NACI.. Hvordan gør jeg det?

Jeg kan se røde og grøne cirkler med bindinger.. (undskyld er ik helt med...)

Håber der er en som kan forklare mig hvordan jeg aflæser den..


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2008 af Marcovergaard (Slettet)

Måske du kunne uddybe lidt hvad du mener med røde og grønne cirkler? Umiddelbart forestiller jeg mig flg. Ret mig hvis jeg tager fejl:

Da chlor er et ret elektronegativt atom og natrium er et elektropositivt, vil chlor "trække" elektronerne tættere om sin kerne end natrium. På den måde kan man sige at sandsynligheden for at finde en elektron omkring chlor atomet er større end omkring natrium atomet.

Okay det er altså meget cool, men hvordan kan man vise det? Tjoe der er brug for en model, og den kan man lave vha. af forskellige farvekoder.

Umiddelbart lyder det som om de røde og grønne cirkler derfor kunne have noget at gøre med din elektrondensitet at gøre, altså et mål for hvor elektronerne helst befinder sig. Normalt mener jeg at man plejer at give elektronrige områder farvekoden rød, derfor ville de røde cirkler i dette tilfælde nok indikere dit chlor atom som jo er rigt på elektroner, og dine grønne cirkler bliver derfor det elektronfattige natrium.

Med andre ord, det din model viser er at chlor er et grådigt svin. Det vil have alle elektronerne for sig selv, for at føle sig godt tilpas og opfylde sin oktet regel (chlor har som bekendt 7 elektroner i sin yderste elektron skal). Stakkels natrium derimod må afgive sin eneste elektron i sin yderste skal for at chlor kan bføle sig fed og godt tilpas.

Ved ikke om det kunne være det?


Svar #2
14. november 2008 af seriøs (Slettet)

Perfekt :o) jeg er nået frem til noget af det samme.. efter mange timer :) men tusind tak for en meget god forklaring!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Marcovergaard (Slettet)

Ingen årsag.


Skriv et svar til: modeller..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.