Matematik

Arealbestemmelse ved integralregning

13. november 2008 af radiatorseng (Slettet)

Hej Alle.

Er der nogle der kan hjælpe med denne??

To funktioner f &g er givet ved:

f(x) = √(13-x2)         g(x) = √(10-2x)

Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjen med ligningen x=3 afgrænser en punktmængde M.

a) Bestem arealet af punktmængden M

Graferne for de to funktioner og førsteaksen afgænser en punktmængde N,

b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når punktmængden N drejes 360 grader om førsteaksen.

På forhånd tak!!!


Svar #1
13. november 2008 af radiatorseng (Slettet)

a)

 Kan jeg sagtens løse den på lommeregner, men hvordan er det man finder stamfunktionen til f(x) uden lommeregner???


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af Leja (Slettet)

V(M)=π∫(f(x)2)

sådan


Svar #3
13. november 2008 af radiatorseng (Slettet)

Forstår ikke rigtig hvad du har skrevet??? Vil du prøve at forklare det???


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2008 af neze (Slettet)

hvilken lommeregner har du?

hvis du har en T89, er det vist F3


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2008 af mathon

∫√(13-x2)dx
se vedhæftet

Vedhæftet fil:integral_21.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2008 af mathon

"håndberegning" af arealet af M
se vedhæftet

Vedhæftet fil:integral_21_bestemt.doc

Skriv et svar til: Arealbestemmelse ved integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.