Matematik

sammensatte funktioner

14. november 2008 af em91 (Slettet)

Jeg har to spørgsmål vedrørende denne opgave.. Hvordan laver man b) og c) ??

3. Der er givet to funktioner f og g :

f(x) = 2x + 4                                     g(x) = 21,5x

a) Bestem forskriften for f(g(x)) .

f(g(x))= 2(2^1,5x)+4

b) Gøre rede for at g(f(x)) = 64·8x

c) Bestem forskrifterne for de omvendte funktioner f-1(x) og g-1(x)
Angiv Dm(g-1) og Vm(g-1).
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af mathon

er

g(x) = 21,5*x
eller

g(x) = 21,5x  ?


Svar #2
14. november 2008 af em91 (Slettet)

3. Der er givet to funktioner f og g :

f(x) = 2x + 4                      g(x) = 21,5x

a) Bestem forskriften for f(g(x)) .

f(g(x))= 2(21,5x)+4

b) Gøre rede for at g(f(x)) = 64·8x

c) Bestem forskrifterne for de omvendte funktioner f-1(x) og g-1(x)
Angiv Dm(g-1) og Vm(g-1).

- Undskyld.. havde ikke set at man kunne hæve teksten :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2008 af mathon

g(f(x)) = 21,5(2x+4) = 23x+6

f(x) = y = 2x+4

x = (y-4)/2 = ½y - 2

x = f -1(y) = ½y - 2
evt. skrevet

f -1(x) = ½x - 2

...............................

g(x) = y = 21,5x

ln(y) = ln(2)*1,5x

x = f -1(y) = ln(y)/(ln(2)*1,5) = ln(y)/ln(2√(2)
evt. skrevet

f -1(x) = (1/ln(2√(2))*ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2008 af mathon

g(f(x)) = 23x+6 = 23x*26 = (23)x *64 = 8x*64 = 64*8x


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2008 af mathon

g(f(x)) = 23x+6   --->   g(f(x)) = 23x+6


Svar #6
14. november 2008 af em91 (Slettet)

er svar 3 + 4 så opgave b eller hvad ?


Svar #7
14. november 2008 af em91 (Slettet)

hvad er opgave b og c ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2008 af mathon

b)
g(f(x)) = 23x+6 = 23x*26 = (23)x *64 = 8x*64 = 64*8x

c)
g(x) = y = 21,5x

ln(y) = ln(2)*1,5x

x = f -1(y) = ln(y)/(ln(2)*1,5) = ln(y)/ln(2√(2)
evt. skrevet

f -1(x) = (1/ln(2√(2))*ln(x)

da
1,5*ln(2) = ln(21,5) = ln(23/2) = ln(22/2*21/2) = ln(2*√(2))


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#8 ... der bør nok stå g-1(y)=...


Svar #10
14. november 2008 af em91 (Slettet)

jeg kan ikke forstå i b'eren hvorfor * står som hævet ?? er det rigtigt ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. november 2008 af mathon

sådan står gangetegnet altid ikke "hævet" men "højt oppe"

almindeligt og hævet * *


Skriv et svar til: sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.