Matematik

nemt ?

15. november 2008 af VKXD (Slettet)

Hej

Kan simpelthen ikke forstå denne lignig, ser nem ud men alligevel !


x3 – 4x = 0

Jeg vil regne den ud på denne måde, men er det rigtigt?

x3-4x = 0

3x = 0

  x = 0 / 3

  x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af mathon

x3 – 4x = 0

x(x2- 4) = x(x2- 22)  = x(x+2)(x-2) = 0


Svar #2
15. november 2008 af VKXD (Slettet)

TAk, men jeg forstår ikke helt præsic hvorfor du gøre det, kan du fortælle mig hvorfor du siger

x(x2-4) = x(x2-22)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af neze (Slettet)

x(x^2-4) = x(x^2-2^2):

2^2 = 4, derfor kan det skrives på begge måder.


Skriv et svar til: nemt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.