Matematik

tre ligninger med tre ubekendte

23. november 2008 af Rudim (Slettet)

hej

jeg skal finde koordinaterne for vinkelspidserne i trekant ABC, hvor mitpunkterne af siderne P(1,2),Q(4,6) og R(8,-3) er givet.

nu har jeg fundet frem til ligningerne:

Q1) 8=C1+B1            Q2) 12=C2+B2

P1) 2=C1+A1             P2) 4=C2+A2

R1) 16=A1+B1           R2) -6=A2+B2

----------------------------------------------------

problemet er bare, at jeg aldrig før har prøvet at regne med tre ubekendte:(

jeg ved godt, at jeg kan bruge enten substitutionsmetoden eller de ligestores koefficienters metode (ligesom ved to ubek.)

men jeg kan ikke rigitgt finde ud af det alligevel

er der nogen der gider hjælpe mig?:)

mvh. Rudim


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af peter lind

Hvid du trækker Q1 fra P1 får du en ligning, der indeholder de 2 ubekendte A1 og B1. Dette gør R1 også, så nu har du 2 ligninger med 2 ubekendte. Samme metode kan bruges for 2'erne


Svar #2
23. november 2008 af Rudim (Slettet)

hvordan trække fra?

8=A1+B1? :S


Svar #3
23. november 2008 af Rudim (Slettet)

mener selvf. 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2008 af peter lind

8   =    C1    +  B1

2   =    C1    +  A1

---------------------------------------------

8-2 = C1-C1+B1-A1


Svar #5
23. november 2008 af Rudim (Slettet)

haha ja, selvfølgelig -A1...

jeg har lige regnet lidt på de første, og fået 5, -3 og 11....det må jo så være x'erne....tak fpr hjælpen:)


Skriv et svar til: tre ligninger med tre ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.