Matematik

Differentiere

23. november 2008 af DadoDK (Slettet)

Ey' studieportalos (:

Jeg er helt lost!
Jeg vil gerne prøve at differentiere, men kan ikke huske nogen af de regler.
F.eks. hvordan man skriver 7lnx, når man differentiere.

Det skal jeg bruge, til at kunne lave min opgave som lyder:
 

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 7lnx - 2 x^2

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet; P(,f(1)).

Anyone? :D Ville blive RIGTIG glad!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Petrified1989 (Slettet)

Benyt reglerne:

f(x)=k*g(x) => f'(x)=k*g'(x)

f(x)=g(x)+h(x) => f'(x)=g'(x)+h'(x)

f(x)=x^a => f'(x)=a*x^(a-1)

Reglen for difererentation af ln(x) må du selv slå op i din formel samling, thi denne er vigtig, at du kan på rygraden.

til selve opgaven:

differentier og benyt herefter tangentligningen:

y=f(1)+f'(1)*(x-1) og reducer mest muligt.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.