Matematik

3 trinsreglen

21. oktober 2004 af Peter H (Slettet)
Hej, jeg har fået følgende opgave som jeg ikke helt forstår:

"Benyt 3 trinsreglen til at vise, at f(x) = |x| ikke er differentiabel i 0.
Vink: Del op i tilfældene h > 0 og h

Jeg har prøvet at benytte 3 trinsreglen, men i 3. trin kommer jeg til det problem, at når jeg sætter h til at gå mod 0, så går både tæller og nævner mod nul!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvad er tre-trinsreglen?

Svar #2
21. oktober 2004 af Peter H (Slettet)

Det er en måde at finde differens- og differentialkvotienten til en funktion (?).

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hmm.. kender jeg ikke!

desværre!

Svar #4
21. oktober 2004 af Peter H (Slettet)

sikker? den ser ca. sådan her ud:

1. trin:

2. trin: differenskvotienten findes:

3. trin: man tjecker et eller andet som jeg ikke helt forstår

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

lader du så h-->0 i det sidste trin?

Så er det jo bare den sædvanlige metode, har bare ikke hørt navnet tre-trinsreglen.

Svar #6
21. oktober 2004 af Peter H (Slettet)

Ja netop!

Svar #7
21. oktober 2004 af Peter H (Slettet)

Men hvordan skal opgaven så løses?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

_____-1 for x|x|'=
_____1 for x>=0

Det hjælper måske at have facit!

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

men du skal have fat i to funktioner.

|x| er jo egentlig en gaffelforskrift!

f(x)=-x, x=0

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2004 af zIOn (Slettet)

Et tip: prøv at tegn funktionen, så vil du nok kunne se problemet.

Skriv et svar til: 3 trinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.