Kemi

Negativ konc af acetylsalicylsyre

25. november 2008 af gg06yehvn (Slettet)

Hej

Har lavet en hydrolyse af acetylsalicylsyre til salicylsyre. Målt absorbansen for salicylsyre.

Og kan så beregne koncentrationen af Acetylsalicylsyre, men den bliver negativ, hvordan kan man forklare at man har en negativ koncentration???

Dette passer fint nok idet, grafen er aftagende og jeg skal bestemme hastigheden, kan bare ikke forklar hvordan det kan være at koncentrationen bliver negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

Du har angiveligt lavet en fortegnsfejl, thi en koncentration ikke kan være negativ.


Svar #2
25. november 2008 af gg06yehvn (Slettet)

Ja det ved jeg da godt!

[acetylsalicylsyre] = 0,00556 M - 1,44 M * absorbansen

0,00556M er den [ASA] der er fra starten i pufferen, de 1,44 M er bestem ud fra en standardkurve.

A=0,6964M-1*[x] => 1/0,6964M = 1,44 M


Skriv et svar til: Negativ konc af acetylsalicylsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.