Fysik

Energien for en ukendt tilstand!

26. november 2008 af Alloo (Slettet)

Et atom går fra tilstanden E3 til grundtilstanden. Der udsendes en foton med bølgelængden 406 nm.

Hvordan beregner jeg energien for den ukendte tilstand E3??

Jeg kan endvidere oplyse at:

E1= -13,1 eV

E2 = -9,2 eV

E3= ?

E4= -3,9 eV

På forhånd mange tak! Jeg havde selv overvejet rydbergformlen hvoraf jeg kunne isolere n?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af peter lind

Energiforskellen er lig med fotonens energi, som er plancks konstant gange frekvensen.


Svar #2
26. november 2008 af Alloo (Slettet)

Er grundtilstanden E1? eller bare E0=0eV?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Grundtilstanden er E1. 


Svar #4
26. november 2008 af Alloo (Slettet)

E=h·f=h·(c/λ)=En-Em

E=6,63·10-34Js·(3,00·108 m/s · 406·10-9m)=En-Em

Hvad gør jeg sÅ?


Svar #5
26. november 2008 af Alloo (Slettet)

-2,49 eV?


Svar #6
26. november 2008 af Alloo (Slettet)

#4

Simplificere det lige:

4,90·10-19J=En-Em


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2008 af peter lind

4,90·10-19J=E1-E3


Svar #8
26. november 2008 af Alloo (Slettet)

4,90·10-19J=E1-E3⇔

E1=4,90·10-19J-(-13,1·1,602·10-19J)???
 


Svar #9
28. november 2008 af Alloo (Slettet)

Kan jeg bede om et resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2008 af peter lind

E1=4,90·10-19J +E3 =E1=4,90·10-19J+(-13,1·1,602·10-19J)
 


Svar #11
28. november 2008 af Alloo (Slettet)

SÅdan! :-)

Tak!


Svar #12
28. november 2008 af Alloo (Slettet)

Hov det er jo E3 jeg skal finde! Får det til -13,1eV kan du bekræfte dette?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. november 2008 af peter lind

Nej. Det er energien i grundtilstanden. Beklager jeg kom desværre til at bytte om på 1 og 3. Der skal stå E3=4,90·10-19J +E1=4,90·10-19J+(-13,1·1,602·10-19J)
 


Svar #14
30. november 2008 af Alloo (Slettet)

Satens! Har skrevet bølgelængden forkert. Bølgelængden er 204nm!

altså skulle det have været:

E=h·f=h·(c/λ)=En-Em

E=6,63·10-34Js·(3,00·108 m/s / 204·10-9m)=En-Em

9,75·10-19J=E1-E3 ⇔E3=9,75·10-19J+(-13,1eV·1,602·10-19J)=-1,12·10-18J= -7,01 eV

Så tror jeg at den er hjemme!


Skriv et svar til: Energien for en ukendt tilstand!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.