Fysik

er gået i stå

30. november 2008 af sengul (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg er gået i stå her, håber en el. anden kan hjælpe mig lidt på vej.


Alfa kilden som vi har brugt til vores forsøg har en aktivitet på 37 kBq og den udsender alfapartikler med en energi på ca. 5,45 MeV. Vi skal så regne på hvor meget stråling vi egentlig har modtaget.
For at udregne et overslag over hvor meget stråling vores finger har modtaget, har vi først brug for at kende kildens effekt:'


Pkilde = 37 kBq • 5,45 MeV • 1,602 • 10-19 (J/eV) = 32,3 nJ/s = 32,3 nW.
 

For at få et overslag over hvor stor en del af effekten der afsættes i vores finger, antager vi, at vi holder om metalhovedet med to finger, der tilsammen dækker 1/5 af prøven. Vi kan så udregne den effekt hvormed energi afsættes i de to finger, som må være:
 

Pfinger  = 1/5  Pkilde
P = ½ • A • E =
½ • 37 • 10-3 s-1 • 5,45 • 10-3
 


Skriv et svar til: er gået i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.