Matematik

Eksamensopgave - Geometri

01. december 2008 af white-rabbit (Slettet)

Er der nogen, der kan give mig et hint til, hvordan flg. opgave skal løses??

I trekanten ABC er |BC| = 4/3|AB| og |AC| = 2|AB|

Bestem vinkel A, samt |AB| når hb = 4

På forhånd tak ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af kholten (Slettet)

 Hint: Matematikbog "MAT B1" Kapitel 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2008 af mathon

|BC| = a = (4/3)c
|AC| = b = 2c

under anvendelse a cos-relationen til beregning af vinkel A
haves

A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)), som ved indsættelse af ovenstående
giver

A = cos-1(((2c)2+c2-((4/3)c)2)/(4c2))

A = cos-1((4c2+c2-(16/9)c2)/(4c2))

A = cos-1((4+1-(16/9))/4)

A = cos-1(29/36) = 36,33°


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af mathon

|AB| = c

sin(A) = hb/|AB| = 4/c  sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem
                                den  vinklen modstående side og hypotenusen

c = 4/sin(36,33°)


Svar #4
03. december 2008 af white-rabbit (Slettet)

#2

Tak for svaret..

Jeg kan dog ikke se vordan du kommer fra linje tre til linje fire.. Sætter du c=1 ?


Skriv et svar til: Eksamensopgave - Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.