Kemi

omsat stofmængde pr. tid???

02. december 2008 af Biochem (Slettet)

En enzyms reaktionshastigheden kan angives som omsat stofmængde pr. minut. I dette tilfælde bestemmes tiden t for spaltningen af en bestemt mængde substrat. 1/t er da et mål for reaktionshastigheden (der bruges samme mængde stivelse i alle forsøg)

det eneste jeg ved er at

t=3,5 min og anvendte mængde enzym.

hvordan finder jeg 1/t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af mathon

1/t = 1/(3,5 min) = 0,285714 min-1


Svar #2
02. december 2008 af Biochem (Slettet)

#1

Jamen det er netop det der forvirre mig i mit skema (som vi lavede sammen med læreren) står der at 1/t = 3,5!

1/t er jo bare et mål for hastigheden!

skal det ikke være

mængde enzym · 3,5min???


Svar #3
02. december 2008 af Biochem (Slettet)

mener;

mængde enzym/tid


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af mathon

JO

men din opgavetekst i #0, som der blev svaret på grundlag af, er så forkert...:-)


Svar #5
02. december 2008 af Biochem (Slettet)

#4

Jeg har fundet ud af at den passer lige meget hvad, da der til forsøget blev brugt 1 ml enxymopløsnin...


Skriv et svar til: omsat stofmængde pr. tid???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.