Matematik
Eksponetiel Udvikling
24. oktober 2004 af
Elleen (Slettet)
Hejsa, sidder lige med en lille opgave om eksponentiel udvikling:
En størrelse halveres hvert kvarter. Hvor længe varer det før størrelsen er reduceret med 99%.
f(x)=b*a^t
a = 0,5 ???
b = ligegyldig her ???
Ligning: b*0,99 = b*0,5^x
x = 0,0145 (hvor lang tid er det???)
Håber nogen kan hjælpe.
En størrelse halveres hvert kvarter. Hvor længe varer det før størrelsen er reduceret med 99%.
f(x)=b*a^t
a = 0,5 ???
b = ligegyldig her ???
Ligning: b*0,99 = b*0,5^x
x = 0,0145 (hvor lang tid er det???)
Håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
24. oktober 2004 af Damon (Slettet)
f(x)=b*a^t => 1-99% = 25%^t <=> 0,01 = 0,25^t <=> log 0,01 = log (0,25^t) <=>
log 0,01 = t* log0,25 <=> t = log0,01/log0,25 <=> t = 3,32
log 0,01 = t* log0,25 <=> t = log0,01/log0,25 <=> t = 3,32
Skriv et svar til: Eksponetiel Udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
