Kemi

Ascorbinsyre - nemt spørgsmål

04. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Godaften allesammen :)

Jeg er igang med en rapport omkring ascorbinsyre :) Jeg sidder dog lidt fast,, kan ikke finde ud af hvorvidt ascorbinsyre er en stærk, middelstærk, svag syre.. altså hvordan den er katagoriseret.. Det skal jeg nemlig vide hvis jeg gerne vil udregne pH m.m. 

Er der nogen der ved noget omkring dette og evt. har et link til at bakke det op? Jeg skal nelig bruge det til min rapport og meget vigtigt at jeg får en god karakter, da vi får meget få rapporter her på min skole : /

vh. Line :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

se i en databog og find pks


Svar #2
04. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jeg har ingen databog, har et udsnit af en databog bag i min kend kemien 2, men der indgår ascorbinsyre ikke :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

Ok vent lige jeg finder min databog


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2008 af mathon

Ascorbinsyre er en diprot syre med pKs1 = 4,3 og  pKs2 = 11,8.


Svar #5
04. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jamen.. hvis der er to så når jeg skal se på ascorbinsyren og de reaktoinre den laver skal jeg vel have to reaktoinsskeamer? 1 for hver af de 2 versoiner af ascorbinsyre der er?

den med pks 4,3 er må være en svag syre og den med pks 11,8 må være en meget svag syre i følge min bog >:

Nu er det jo som sagt en diprot syre, nogen råd omkring hvad jeg skal være opmærksom omkring nu når jeg skal til at udregne pH osv. i opløsninger med ascorbinsyre? >:

vh. Line :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2008 af mathon

beregn som en monoprot syre , da pKs-værdierne ligger så langt fra hinanden...


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

det er en diprot syre

pks1 = 4,17  pks2 = 11,57

skala

pks 4-10 svag

pks 10-12 meget svag

pks 0-4 middelstærk


Svar #8
04. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay,, tak :) men mht. hvilke styrke syren har, ja..hvilken har den så:) Der er nemlig forskellig ligninger for pH alt afhængig af syrens styrke, hvis jeg husker korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2008 af mathon

#7 giver dig "styrken"
og  kemibogen derefter formlen...


Svar #10
04. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jo, altså forstår jeg godt.. det jeg bare er lidt forvirret over, er at nu har vi jo 2 forskellige styrker, nemlig "svag" og "meget svag".. og der er 2 formler for begge svag og meget svag, men jeg blir' vel nød til at benytte mig af én af dem kun, ellers får jeg vel 2 resultater >:


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2008 af mathon

svag syre

pH = 0,5*(pKs1 - log(cs))


Svar #12
04. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay,, mange tak Mathon, og også Bankier. Så kan jeg rigtigt gå igang. Tak skal i ha' begge to :) Så skal jeg lige ha' klaret denne her kemi-rapport, som den sidste, så har jeg ikke flere kemirapporter før ferien:) wuhu, glædelig jul x)

vh. Line


Skriv et svar til: Ascorbinsyre - nemt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.