Fysik

to-legeme problem

07. december 2008 af lulii (Slettet)

hej jeg skriver om gravitationsfelter i min SRP, jeg har fået et spørgsmål hvori jeg skal opstille bevægelseslignioger for to-legeme problemer, og løse ligningerne for disse to tilfælde:

1.den ene masse er forsvindende iforhold til den anden

2. legmernes masse er i samme størrelsesorden.

ville være en kæmpe hjælp hvis i kunne give mig et link eller et hint om hvordan jeg skal komme videre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt vektorer og antag, at det eneste, der virker på de to legemer er Newtons gravitation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#1 Er det nu Newtons gravitation? Han har vel ikke patent på den, for så vil jeg da også finde nogle naturfænomener at tage patent på ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Den anden udgave er Einsteins... Den er vist lidt over niveauet i SRP, gymnasiet og de første par år på uni. :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#3 Det har du vist ret i. hehe


Svar #5
07. december 2008 af lulii (Slettet)

men hvordan hænger det sammen med den forsvindende masse og de to masser af samme størrelsesorden...?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvordan er tyngdekraften beskrevet mellem dig og Jorden? Og hvordan er tyngdekraften beskrevet mellem Jorden og Månen?


Svar #7
07. december 2008 af lulii (Slettet)

er det her helt hen i vejret...? hvis det er rigtigt, hvad skal jeg så gøre nu iforhold til :

1.den ene masse er forsvindende iforhold til den anden

2. legmernes masse er i samme størrelsesorden
 

Vedhæftet fil:Tolegemeproblem.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Den ene masse kan du i 1) negligiere og i 2) skal m_1 = m_2 = m.


Svar #9
08. december 2008 af lulii (Slettet)

kan du uddybe det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #9: Det er sådan set bare, at kalder du de to masser for m_1 og m_2 skal du i 1) sætte m_1 =0 og beholde m_2 og i den anden sætte dem begge lig hinanden.

Hvis du arbejder med reduceret masse i dine ligninger bliver de dog lidt mere interessante. :)


Svar #11
08. december 2008 af lulii (Slettet)

okay så du vil råde mig til at arbejde med de to bevægelsesligninger jeg er kommet frem til..?


Skriv et svar til: to-legeme problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.